top of page

Renginys "Atvirų durų diena Musteikos kaime"

StartFragmentBalandžio 22 d. Projekto viešinimo renginys (susirinkimo vieta – sodyba adresu Musteikos g. 24, Musteikos kaimas)

10.00–12.00 val. Įgyvendinto projekto „Unikalaus etnografinio Musteikos kaimo paveldo išsaugojimas. I etapas” ir jo pasiektų rezultatų pristatymas. Projektą pristatys Žymantas Morkvėnas, dalyviai diskutuos ir klausinės, vaišinsis žolelių arbata ir pyragėliais Atvirų durų diena Susirinkimo vieta - sodyba adresu Musteikos g. 24, Musteikos kaimas. Vėliau kaimo bendruomenės atstovai pakvies dalyvius į ekskursiją po Musteikos kaimą ir sutvarkytas sodybas. Ketinantiems atvykti vėliau – kviečiame pradėti apsilankymą nuo sodybos Musteikos g. 24 kur bus suteikta pagrindinė informacija. Nuklydusiems ir pasiklydusiems – skambinti tel. 8614 72597.

12.00 val. Tvarkybos darbų Musteikos kaime pristatymas. Vykdytus tvarkybos darbus pristatys meistras Laimonas Bartkus ir Musteikos bendruomenės atstovai.

Po pristatymo vaišinsimės arbata ir pyragėliais, diskutuosime dalyviams svarbiais klausimais.

13.00 - 15.00 val. Ekskursija su meistru po Musteikos kaimą. Susipažinsime su taikytomis tvarkybos technologijomis, aptarsime kaip tinkamai prižiūrėti medinius sodybos statinius.

15.00 – 18.00 val. Atviri Musteikos sodybų vartai. Vėliau atvykusiems ar ilgiau užsibuvusiems svečiams – galimybė aplankyti sutvarkytas sodybas, pabendrauti su šeimininkais, pasiklausti patarimo ar pasidalinti patirtimi.


bottom of page